Lando Norris: “Oscar Piastri vormt een uitdaging voor mij, hij maakt het mij vaak erg moeilijk”

Oscar Piastri en Lando Norris

Volgens Lando Norris verdiende teamgenoot Oscar Piastri overduidelijk een podiumplaats tijdens de GP van Groot-Brittannië. Volgens Norris presteert Oscar Piastri al geruime tijd erg sterk en vormt hij daardoor ook een uitdaging voor Norris.

“Om eerlijk te zijn hadden we tweede en derde moeten zijn,” vertelde Lando Norris na de GP van Groot-Brittannië. “Oscar deed het heel het weekend geweldig, zonder de safety car zou hij derde geweest zijn. Het is jammer dat hij niet mee op het podium staat maar hij zal zijn kans nog krijgen.”

“Hij rijdt zeer goed. Hij doet het zeer goed. Als we de wagen nog een klein beetje kunnen verbeteren dan zullen we hier vaker staan. Ik ben er zeker van dat hij regelmatig zijn deel ook zal krijgen en op het podium zal staan.”

Oscar Piastri kreeg met een race vertraging hetzelfde pakket met updates op zijn McLaren als Lando Norris en dat zorgde er duidelijk voor dat ook Piastri erg competitief was, al vormt Piastri volgens Lando Norris naar eigen zeggen al heel het seizoen een uitdaging voor hem. De vierde plaats is voor Piastri ook het beste raceresultaat uit zijn F1-carrière tot dusver

“Hij presteerde heel het weekend top,” aldus Norris. “Hij pusht me ongelooflijk, wat goed is. Hij heeft het niveau van het volledige team mee omhoog gebracht.”

“Hij is al heel het jaar goed. Het is niet dat hij hier opdaagt en hier plots sterk is. Hij is sinds de eerste dag in deze wagen goed en dat maakt mijn leven soms moeilijk.”

“Ik hou er niet altijd van maar uiteindelijk is het goed en het zorgt ervoor dat ook ikzelf een betere rijder ben.”