“Langdurig contract bij McLaren kan nu plots een nadeel voor Lando norris zijn”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De tegenvallende resultaten van het McLaren F1 team tot dusver dit seizoen doen Jenson Button besluiten dat Lando Norris er mogelijk niet goed aan heeft gedaan om een langdurige overeenkomst bij McLaren te tekenen.

Vorig jaar maakte McLaren met veel trots bekend dat het een nieuwe langdurige overeenkomst met Lando Norris had vastgelegd. McLaren trachtte er zo voor te zorgen dat andere teams het jonge racetalent niet zouden inpikken en ook Lando Norris was zeer enthousiast.

Grote vraag is of dat enthousiasme er vandaag nog steeds is bij Lando Norris. Na bemoedigde resultaten en een positieve evolutie de voorbije twee seizoenen heeft McLaren dit jaar niet optimaal geprofiteerd van de ingrijpende reglementswijzigingen. Het lijkt zelfs de bal enigszins mis te hebben geslagen en een serieuze stap achteruit in plaats van vooruit te hebben gezet.

Is de driejarige overeenkomst die Lando Norris bij McLaren tekende nog wel zo goed voor de jonge Brit?

“Het was verrassend voor Lando dat hij aan het begin van zijn carrière zo’n lang contract tekende,” aldus Button tegenover ‘Sky Sports F1’.

“We willen allemaal team players zijn maar je weet nooit welke richting het team uitgaat in die drie jaar. En dit is ook een cruciaal jaar. Vijf jaar te gaan en hij gaat misschien zeggen ‘Oh, oké'”.

“Het enige dat hij nu kan doen is naar het team gaan, zeggen wat de problemen zijn en proberen ze mee op te lossen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner