Lauda: “Ongelooflijk dat Vettel zo’n lichte straf krijgt voor zo’n grote fout”

Niki Lauda is niet blij met de volgens hem te ‘beperkte’ straf die Sebastian Vettel heeft gekregen voor zijn aanrijding met Sebastian Vettel tijdens de start van de GP van Frankrijk.

Sebastian Vettel startte de race goed, kwam vervolgens ingesloten te zitten en slaagde er niet in om zijn bolide voldoende af te remmen voor de eerste bocht. Vettel reed daardoor tegen Bottas. Beide wagens liepen aanzienlijke schade op en moesten pitten waarna ze voor een serieuze inhaalrace stonden.

Vettel slaagde er ondanks een tijdstraf van vijf seconden in om als vijfde over de finish te komen. Bottas finishte pas als zevende, wat voor extra frustratie zorgde bij Mercedes en vooral bij Niki Lauda.

“Ik denk dat we een 1-2 hadden kunnen behalen. Waarom Vettel voor zo’n enorm grote fout slechts een tijdstraf van vijf seconden krijgt begrijp ik compleet niet. Dat is veel te weinig,” vertelde Lauda tegenover Ted Kravitz van ‘Sky Sports F1’.

“Er zijn zwaardere straffen die ze hem hadden kunnen geven. Dat bedoel ik. Vijf seconden is niets. Hij verknalde de volledige race voor zowel hemzelf alsook Bottas.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print