Leclerc blijft op z’n hoede: “De race wordt moeilijker”

De zeven tienden tussen Charles Leclerc, die de snelste tijd reed tijdens de kwalificatie voor de GP van België, en Lewis Hamilton, die als derde zal starten, lijkt meer op een kloof dan een gat. Toch blijft de Monegask op zijn hoede.


Charles Leclerc noemde zijn derde polepositie “ongelooflijk” nadat hij Mercedes ver achter zich liet, maar ook zijn teamgenoot op drie kwart van een seconde zette. Het gat tussen de eerste en tweede snelste tijd was dit seizoen dan ook nooit groter. Maar de Ferrari-rijder waarschuwde wel dat de snelheid tijdens de kwalificatie niet representatief kan zijn voor de race op zondag.

“We zijn al snel vanaf de eerste vrije training, maar tijdens de langere runs waren we zo snel niet meer. Ik denk dan ook niet dat het morgen makkelijk wordt”, zei Leclerc. “We zullen in ieder geval alles geven. Vandaag is het gat vrij groot, maar dat wil niet zeggen dat het morgen ook zo is. We zullen vanavond dan ook hard moeten werken om onze snelheid tijdens de race te verbeteren.”

Na de vrije trainingen van vrijdag lijkt het dat Ferrari tot een halve seconde kan verliezen op Mercedes, na een analyse van de langere runs. Ook de weersomstandigheden kunnen de pikorde veranderen, met koelere omstandigheden op zondag dan de hete zaterdag.

Leclerc liep dit seizoen al twee keer de overwinning mis. In Bahrein kreeg de Monegask te kampen met betrouwbaarheidsproblemen en Max Verstappen gooide in Oostenrijk roet in het eten. Leclerc heeft van die ervaringen geleerd, zo zegt hij.

“Natuurlijk kon ik er in Bahrein niets aan doen, maar uit Oostenrijk heb ik wel lessen getrokken. Dat kon je in Silverstone al zien toen ik agressiever met mijn tegenstanders omging.”

Verder zegt Leclerc zich steeds comfortabeler te voelen aan de leiding van een race. “In het begin voelt het vreemd om je eerste ronden aan de leiding van een race te rijden, maar hoe meer ronden ik vooraan rijd, hoe comfortabeler ik me voel.”

Leclerc zal zich nu focussen op één doel: Ferrari haar eerste overinning van het seizoen geven.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022