Leclerc blikt terug op magische overwinning in Monza: “Ik voelde de druk van gans Italië”

De Formule 1 zond gisteren via YouTube en Twitch de GP van Italië 2019 opnieuw uit. Voor het eerst in tien jaar won Ferrari haar thuisrace in Monza, een hard bevochten en heroïsche strijd tussen Leclerc en beide Mercedes-rijders.


Leclerc had amper een week ervoor een emotionele en eveneens hard bevochten eerste overwinning behaald tijdens de GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps.

In Monza veroverde Leclerc de polepositie en voelde hij meer dan ooit de druk van alle Ferrari-fans, en bij uitbreiding een volledig land, die op zijn schouders rustte. Het weerhield Leclerc er echter niet van om een uitmuntende prestatie neer te zetten en de Scuderia te laten zegevieren.

“Het was de eerste keer in m’n carrière dat er zoveel druk op me stond,” aldus Leclerc tijdens een Instagram Live van de Formule 1.

“Je voelde echt dat het hele land, heel Italië achter jou en Ferrari stond, en je kan absoluut voelen dat ze willen dat je wint.”

Leclerc moest bijna heel de race de strijd met Mercedes aangaan. Eerst was er Lewis Hamilton die enorm veel druk uitoefende op Leclerc. Even leek het alsof Hamilton Leclerc zou inhalen maar de Monegask ging tot op de limiet om Hamilton achter zich te houden.

Vervolgens was er ook Valtteri Bottas die letterlijk tot aan de finish onder de achtervleugel van Leclerc kleefde maar eveneens zijn tanden stuk beet op de Monegask.

“Ik had Lewis voor een groot deel van de race op minder dan een seconde achter me en nadien kwam Valtteri op het einde en hij begon ook te pushen.”

De Italiaanse fans vuurden Leclerc tijdens de race aan. Dat ontging ook Leclerc niet, die het moeilijk had om zijn focus te bewaren.

“Het was erg moeilijk om gefocust te blijven. Ik zag de Italiaanse fans juichen. Ik probeerde mezelf te dwingen om niet naar de fans te kijken en naar de baan te blijven kijken.”

“Toen ik uiteindelijk won was dat een enorme opluchting, het was een heel speciaal gevoel,” besloot Leclerc.

Bekijk hieronder opnieuw de GP van Italië 2019:

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021