Leclerc en Sainz enthousiast na eerste race: “Ferrari heeft duidelijk een stap vooruit gezet”

Ferrari
Ferrari

Ferrari eindigde de eerste race in Bahrein als zesde en achtste, een duidelijke stap vooruit in vergelijking met vorig jaar en dat zorgt voor enthousiasme bij het rijdersduo.

“Het was over het algemeen een goede race,” aldus Leclerc. “We misten over het algemeen een beetje snelheid in vergelijking met Lando maar voor de rest was het een redelijk goede race, zeker als je de vooruitgang in vergelijking met vorig jaar bekijkt. Dat wil ik in het achterhoofd houden na deze race.”

“Het is slechts de zesde plaats maar vergeleken met vorig jaar is het een goed resultaat dus ik kijk uit naar de volgende races.”

Ook teamgenoot Carlos Sainz was redelijk tevreden met zijn achtste plaats.

“Over het algemeen kende ik een zeer sterk einde van de race,” aldus Sainz. “Ik was zeer snel op de medium en harde bandencompound.”

“Ik kende een redelijk slechte start, dit omwille van enkele foutjes, ik was misschien iets te voorzichtig tijdens de eerste ronde. Ik wilde er zeker van zijn dat ik de eerste ronde heelhuids zou doorstaan en probeerde om de wagen te leren kennen terwijl hij in ‘vuile’ lucht reed.”

“Eenmaal ik in ‘propere’ lucht kon rijden was ik eerlijk gezegd redelijk snel. Ik ga zeker en vast niet klagen, ik beschouw dit als een leercurve waarbij ik wil blijven verbeteren.”

Sainz reed vorig jaar nog in een McLaren F1-bolide en volgens de Spanjaard heeft Ferrari duidelijk een stap vooruit gezet.

“Het is bemoedigend want ik kan me nog herinneren dat ik vorig jaar in de McLaren makkelijk Leclerc in de Ferrari kon passeren,” aldus Sainz. “Ik herinner me goed hoe groot het verschil tussen beide wagens was.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print