Leclerc: “Indien Ferrari beslist om Vettel te vervangen zal ik dat respecteren”

Charles Leclerc is naar eigen zeggen erg tevreden met Sebastian Vettel als teamgenoot. Indien Ferrari echter zou beslissing om Vettel te vervangen dan zal Leclerc die beslissing respecteren.


“De onderlinge verstandhouding en relatie met Sebastian is altijd goed geweest. Vorig jaar kenden we enkele tricky momenten maar onze relatie bleef dezelfde, dat goed is denk ik,” aldus Leclerc.

“Ik denk dat we allebei volwassen genoeg zijn om een onderscheid te maken tussen wat er op en naast de baan gebeurt.”

Charles Leclerc heeft een meerjarig contract, een luxe die teamgenoot Sebastian Vettel niet heeft en dat beseft Leclerc maar al te goed.

“Ik voel me gelukkig dat ik me in een positie bevind waarin ik een langdurig contract heb en ik ben daar erg blij mee. Ik begrijp ook zijn positie, aangezien ik de voorbije twee jaar ook telkens maar een contract van een jaar had. Ik denk echter niet dat het hem zal destabiliseren. Hij is een zeer sterke rijder en ik verwacht dat hij sowieso erg sterk zal zijn.”

Volgens Leclerc is het echter aan Ferrari om te beslissen wat de toekomst brengt en Leclerc zal naar eigen zeggen eender welke beslissing steunen die Ferrari over een toekomstige teamgenoot maakt.

“Ik vind het goed dat hij naast me rijdt als teamgenoot maar ik zal de beslissing van Ferrari respecteren indien ze willen dat dit wijzigt,” aldus de Monegask.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print