Leclerc is kwaad op zichzelf: “Ik was aan het knoeien”

Charles Leclerc was helemaal niet tevreden met zichzelf na de kwalificatie voor de GP van China. De Monegask reed de vierde tijd, net na teamgenoot Vettel, maar spreekt over een rommelig weekend.


Na een indrukwekkende race in Bahrein, kent Charles Leclerc een moeilijker weekend in China. Hij moest tijdens alle vrije trainingen achtervolgen op zijn teamgenoot voordat hij de vierde tijd reed tijdens de kwalificatie. Hoewel hij amper 17 duizendsten trager was dan Vettel, was Leclerc duidelijk niet tevreden.

Wanneer de Monegask zijn laatste ronde afmaakte, was de nieuwkomer bij Ferrari duidelijk teleurgesteld in zichzelf, dat maakte hij over de boordradio kenbaar. Ook na de kwalificatie was Leclerc hard voor zichzelf.

“Ik ben geïrriteerd, met mezelf. Ik maakte een fout in de laatste ronde en dat mocht ik niet gedaan hebben.”

“Ik ben teleurgesteld omdat ik er van overtuigd ben dat het mogelijk was om in de top drie te eindigen vandaag. Het potentieel was er om beter te doen, maar dat is het leven, zo is het nu eenmaal.”

Toch beseft Leclerc dat hij ook tevreden mag zijn met zijn resultaat, aangezien hij naar eigen zeggen moeilijkheden kende tijdens de oefensessies.

“Om eerlijk te zijn was het van mijn kant al een rommelig weekend sinds de eerste vrije training. Ik had moeite om de juiste afstelling te vinden en had dan ook niet voldoende vertrouwen in de wagen, waardoor het niet makkelijk was om vandaag een goede ronde te rijden.”

“We maakten enkele aanpassingen voor aanvang van de kwalificatie, waardoor het wel een stuk beter ging om met de wagen te racen. Jammer genoeg was het niet voldoende om voor Mercedes te eindigen, of op zijn minst op hetzelfde niveau te staan als hen. We konden wel dicht bij hen eindigen, dus het is wel een positieve dag, maar ik ben niet tevreden met mezelf. Er zit zeker meer potentie in de wagen.”

Verder laat Leclerc weten dat het niet als een verrassing kwam dat Mercedes de eerste startrij zal bezetten voor de race van morgen. “Ik denk dat Valtteri het hele weekend als snel was. Lewis had wat meer moeite voor aanvang van de kwalificatie. Het komt dan ook niet als een verrassing voor ons dat ze vandaag pole veroverden. Ik denk dat het meer een verrassing was dat Lewis het moeilijk had dan dat ze vandaag erg snel waren in de kwalificatie. Dat was immers te verwachten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022