Leclerc: “Verstappen was extreem snel, er was weinig dat ik kon doen”

Charles Leclerc is altijd de eerste om de schuld op zich te nemen of met de vinger naar zichzelf te wijzen. De Monegask geeft dan ook ruiterlijk toe dat Verstappen en Red Bull tijdens de kwalificatie extreem snel waren.


“Het is nooit onmogelijk maar vandaag voelde het extreem moeilijk,” zei Charles Leclerc over zijn kansen op de pole nadat hij aanvankelijk tevreden moest zijn met de tweede plaats op de grid.

“We hadden verwacht dat Red Bull sterk zou zijn. Na de derde oefensessie dachten we dan ‘We maken een kans op de pole’.”

Toch verliep de kwalificatie niet geheel zoals verwacht en moesten Leclerc en Vettel hun meerdere erkennen in Verstappen en Red Bull.

“Tijdens de kwalificatie, wanneer alles bij elkaar komt, waren ze echter te snel. Het was een beetje een verrassing tijdens de kwalificatie, maar ik wist het eigenlijk van in het begin.”

“Mijn eerste rondje in Q3 was redelijk goed maar we waren nog steeds een tiende trager en ik denk niet dat we veel sneller konden.”

“Tijdens mijn tweede run probeerde ik een wat betere balans in de wagen te hebben, vooral voor de voorkant van de wagen en da hielp in de eerste sector. In de laatste sector werd het daardoor echter tricky. Ik verloor de achterkant van de wagen en al de tijd die ik had gewonnen in de eerste sector.”

“Het zou echter geen verschil gemaakt hebben. Red Bull was erg snel en vooral Max was extreem snel,” besloot Leclerc die door de gridpenalty voor Verstappen alsnog van op de pole mag vertrekken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022