Leclerc: “We moeten blij zijn met de stappen die we gezet hebben”

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc is tevreden met zijn vierde plaats op de startgrid voor de GP van Bahrein maar hij verwacht een zware race.

Ferrari heeft met een vierde plaats voor Leclerc en een achtste plaats voor Carlos Sainz twee auto’s in Q3 afgeleverd en dat zijn er twee meer dan de laatste keer dat de Scuderia aan de slag was in Bahrein. 

Er mag dus gesproken worden van vooruitgang ten opzichte van 2020 en dat vindt ook Charles Leclerc, die tegelijkertijd ook in het achterhoofd houdt dat het geen makkelijke race zal worden.

“We weten nu waar we staan op vlak van tempo in de kwalificatie en het is een aangename verrassing, want we hadden niet verwacht hier te zijn. Maar vandaag moeten we met onze voeten op de grond blijven. Het is pas de eerste kwalificatie van het jaar en er was sprake van vreemde omstandigheden.”

“Ik denk dat we als team tevreden mogen zijn met de stap die we sinds vorig jaar hebben gemaakt, zo ver vooraan te staan op de grid voelt geweldig. Ik had het moeilijk in de tweede en derde vrije training omdat ik geen gevoel met de auto kreeg. Ik heb echter veel aan mijn rijstijl gewerkt en in de kwalificatie had ik er eigenlijk wel vertrouwen in dat ik in staat zou zijn om de ronde te rijden die ik wilde.”

“Ik heb vertrouwen in de race, maar het zal moeilijk worden, want de auto’s om ons heen lijken erg sterk te zijn op het vlak van het racetempo en ze starten op mediums.  Het zal dus moeilijk worden om ze achter ons te houden en het zal ook niet makkelijk worden door de wind, maar dat geldt voor iedereen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022