Legendarische F1-commentator Murray Walker op 97-jarige leeftijd overleden

BRDC
BRDC

De legendarische F1-commentator Murray Walker is op 97-jarige leeftijd overleden, dat meldt de ´British Racing Drivers Club’ (BRDC).

“Met grote droefheid melden wij het overlijden van BRDC-lid Murray Walker,” meldt de BRDC.

“Een vriend, een ware motorsportlegende, de favoriete commentator van de natie en een aanstekelijke lach. We danken Murray voor alles wat hij voor onze gemeenschap heeft gedaan. Rust in vrede vriend.”

Murray Walker kende een carrière als commentator van meer dan vijftig jaar voor zowel de BBC als ITV, waarna hij in 2001 met pensioen ging. Hij was de stem die de F1-fans begeleidde tijdens de meest legendarische momenten van de Formule 1, van de wereldtitel van James Hunt tot die van Damon Hill, waar hij zowaar een krop van in de keel kreeg.

Martin Brundle, analist bij ‘Sky Sports’ reageerde al op de sociale media met de woorden: “Rust in vrede Murray Walker.  Geweldige man in elk opzicht. Nationale schat, communicatiegenie, Formule 1 legende.”

Ook de Formule 1 deelde haar medeleven op Twitter: “Wij zijn zeer bedroefd te horen dat Murray Walker is overleden. Zijn passie en liefde voor de sport inspireerde miljoenen fans over de hele wereld. Hij zal voor altijd deel uitmaken van onze geschiedenis en zal zeer gemist worden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022