“Lewis, dat had je niet mogen doen”

Lewis Hamilton krijgt felle kritiek van Martin Whitmarsh.
Whitmarsh is erg mistevreden over de rijstijl van de Brit tijdens de GP van Turkije. Volgens Martin Whitmarsh heeft Hamilton zijn race verknoeid door zijn banden stuk te rijden tijdens momenten in de race dat dit absoluut niet noodzakelijk was.

Eerst en vooral was er de eerste ronde, waarbij hij alles in het werk probeerde te stellen om Mark Webber achter zich te houden. Het uiteindelijk resultaat was dat Hamilton zich verremde, daardoor zijn banden ernstige beschadigde en plaatsen verloor.

Wat later waren er vervolgens zijn pogingen om teamgenoot Jenson Button absoluut voorbij te steken. Het deed terugdenken aan het duel van Button en Hamilton een jaar geleden, destijds ook in Turkije.

“We willen dat Hamilton aanvalt, maar vaak haalt het niks uit. Lewis zijn racetempo was later in de wedstrijd goed, maar wanneer je bijvoorbeeld in duels met ondermeer je teamcollega je banden compleet stuk rijdt, dan is er nog weinig dat je kan doen. In zo een beslissende wedstrijd mag je zoiets zeker niet doen,” aldus Whitmarsh.

Uiteraard staat Hamilton wat zijn banden betreft niet meteen bekend om zijn voorzichtige rijstijl. De Brit geeft dit ook zelf toe en beseft ook dat hij in Turkije normaal gesproken dichter bij de top drie had gereden. Langs de andere kant vergeet Whitmarsh ook het incident in de pits dat Hamilton heel wat tijd kostte.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print