Lewis Hamilton behaalde zijn slechtste resultaat in 12 jaar

Daimler Media
Daimler Media

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton behaalde tijdens de GP van Azerbeidzjan een 15de plaats, voor Hamilton zijn slechtste resultaat waarin hij finishte in 12 jaar.

Na de rode vlag door Max Verstappen zijn crash zag het er bijzonder goed uit voor Lewis Hamilton. De Brit lag op dat moment tweede in de race maar na een dramatische herstart waarin Hamilton rechtdoor ging kwam Hamilton uiteindelijk als zestiende over de finish. Door de straf voor Nicholas Latifi won Hamilton in de eindklassering echter nog een plaats.

Die vijftiende plaats is voor Hamilton zijn slechtste resultaat in 12 jaar, enkel resultaten meegerekend waarin hij de finish wist te behalen en dus niet moest opgeven. Twaalf jaar geleden finishte Hamilton slechts als achttiende op de Nürburgring.

Nog opmerkelijk is dat Hamilton naast zijn achttiende plaats op de Nürburgring nog maar tijdens één andere race op een slechtere positie dan afgelopen zondag de finish wist te bereiken. In 2009 eindigde Hamilton slechts als zestiende tijdens de GP van Groot-Brittannië.

Top 10 Airco’s kopen? Alle Top 10 Airco’s online

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021