Lewis Hamilton blijft strijden tegen racisme en ongelijkheid: “Mijn vraag is: Wat is het volgende?”

Lewis Hamilton - Instagram
Lewis Hamilton - Instagram

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton laat via de sociale media weten dat hij zal blijven verder strijden tegen racisme en ongelijkheid.

Hamilton begint zijn betoog op de sociale media met te stellen dat hij trots is op zijn collega’s die samen met hem knielden tijdens de anti-racisme momenten voor de start van de F1-races vorig jaar. Maar tegelijkertijd zegt hij ook dat de strijd nog lang niet gestreden is dat zo lang hij lucht in zijn longen heeft zal blijven verder strijden.

“Black Lives Matter. Vorig jaar knielden sommigen van ons voor gelijkheid en daar ben ik trots op,” aldus Hamilton.  “Mijn vraag is, wat is het volgende? De ongelijkheden binnen onze sport en binnen de wereld blijven bestaan. Verandering is nog steeds nodig.” 

“We moeten ons blijven inspannen om onszelf en anderen verantwoordelijk te houden. We moeten blijven streven naar gelijkheid voor iedereen, om echte en blijvende verandering in onze wereld te blijven zien. Zo lang ik lucht in mijn longen heb, zal ik blijven vechten voor verandering in alles wat ik doe. Ik zal me inzetten om trajecten en kansen te creëren voor kinderen van kleur binnen wetenschappen, techniek en creatieve disciplines. Laten we blijven aandringen. Waar zet jij je voor in?