“Lewis Hamilton bouwt aan een mooie Formule 1-erfenis”

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is Lewis Hamilton goed op weg om, na zijn carrière, herinnerd te worden als een van de grootste rijders van de sport.

Als Lewis Hamilton er dit weekend in slaagt om voor de zesde keer in zijn carrière de pole voor de Grote Prijs van Hongarije te veroveren dan zal hij ook het record van Michael Schumacher evenaren. De Duitse “Rekordmeister” behaalde tijdens zijn loopbaan 68 pole positions en Lewis Hamilton tot nog toe 67, alweer een mijlpaal in de al rijk gevulde carrière van de Brit.

Misschien nog belangrijker dan dat record is misschien het feit dat sinds de Grote Prijs van Groot-Brittannië de strijd om de wereldtitel weer helemaal open ligt want Hamilton staat in de wk-tussenstand terug op een punt van Sebastian Vettel. De kans is dus reëel dat Hamilton de tabellen aanvoert na de race op zondag in Boedapest.

“Tot dusver dit seizoen zijn onze rijders onze grootste kracht geweest,” aldus Wolff. “Lewis heeft dit jaar in China, Canada en vooral in Silverstone perfecte races afgewerkt. Die overwinning voor zijn thuispubliek heeft hem een boost gegeven en ik ben er zeker van dat hij die energie nu nog meedraagt.”

“We zien bijna elk weekend dat Lewis een record kan breken ofwel evenaren,” gaat Wolff verder. “Hij is bezig met het bouwen van een mooie erfenis in de sport. De Hungaroring ligt hem wel maar maar hijzelf weet beter dan wie dan ook dat dat niet altijd een garantie op een goed resultaat is. Het ligt allemaal aan een goede voorbereiding, hard werken en het dan waarmaken op zondag.”

Mercedes won drie van de laatste vier Grote Prijzen en ze hebben een comfortabele voorsprong van 55 punten op Ferrari in de strijd om de constructeurstitel. Toch is Toto Wolff niet van plan om op zijn lauweren te gaan rusten.

“We zijn nu halfweg het seizoen en we kunnen zien dat beide kampioenschappen in balans zijn,” vertelt Wolff. “ We hebben een kleine voorsprong bij de constructeurs en een kleine achterstand bij de rijders. Dit alles is echter van geen belang want halfweg het seizoen worden er geen prijzen uitgedeeld.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed