Lewis Hamilton: “Dat record van mij is niet belangrijk”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton heeft in elk seizoen dat hij deelnam aan de F1 minstens een race gewonnen maar hij laat weten dat dat record in stand houden niet belangrijk is.

Enkel in 2013, zijn eerste jaar bij Mercedes wist Lewis Hamilton enkel een race te winnen maar in alle andere seizoenen was hij meer dan één keer aan het feest. Dit seizoen begint de tijd echter te dringen want met nog zes races voor de boeg staat de teller van Hamilton nog steeds op nul.

Mercedes heeft met het ontwerp van de W13 de bal misgeslagen en ze komen er voorlopig niet echt aan te pas. Ten opzichte van het begin van het seizoen hebben ze bij Mercedes wel merkbaar progressie geboekt en Lewis Hamilton heeft de hoop op een zege nog niet opgegeven maar hij benadrukt dat zijn record in stand houden geen enkel belang heeft.

“Ik ben dankbaar dat we sinds 2007 elk jaar een kans hebben gehad om te winnen,” zei hij.

“Ik geloof echt dat we dit jaar een kans maken, er zijn nog enkele races te gaan. En dat is zeker een groot doel voor ons als team, om terug vooraan te komen en te vechten voor de leiding.”

Het record van langste reeks seizoenen met een overwinning moet hij delen met Michael Schumacher, allebei wisten ze vijftien seizoenen achter elkaar een race te winnen. 

 “Ik ben niet gefocust op het record, maar natuurlijk probeer ik dit jaar die overwinning te behalen”, zei Hamilton. “Maar het record is voor mij niet belangrijk, gewoon omdat ik niet echt geef om records in het algemeen.”

Het is dit seizoen al gebleken dat Mercedes het dit seizoen moeilijk heeft op de circuits waar vermogen een grote rol speelt. Met de GP van Singapore als volgende race op het programma zou Mercedes op papier een grotere kans hebben op succes maar Hamilton blijft voorzichtig.

“Ik heb geen idee waar onze auto goed voor is,” zei hij. “Het was een verrassing toen we in de auto stapten, en de auto voelde zoveel beter dan in Spa, als compleet anders dan het vorige weekend.

“Maar ik hoop dat het de rest van de races vaker aanvoelt zoals in Boedapest en Zandvoort.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022