Lewis Hamilton: “De records van Schumacher evenaren lijkt onwezenlijk”

Lewis Hamilton laat weten dat hij moeilijk kan geloven dat hij binnenkort het record van eenennegentig overwinningen van Michael Schumacher kan evenaren.


In theorie kan Lewis Hamilton in Sochi zijn eenennegentigste overwinning in de Formule 1 behalen, daarmee komt hij op gelijke hoogte met het record van Michael Schumacher.

In 2017 brak hij al het record van meeste poleposities dat toen met achtenzestig stuks ook op de naam van Schumacher stond, de teller van Hamilton staat ondertussen al op vijfennegentig.

Als hij dit jaar voor de zevende keer de wereldtitel kan veroveren komt hij ook daar op gelijke hoogte met Schumacher en soms heeft de Brit het moeilijk om te geloven dat hij die records van de ‘Rekordmeister’ kan breken.

“Het lijkt gewoon niet echt,” zei Hamilton na zijn overwinning vorig weekend in Mugello.

“Het is natuurlijk een voorrecht om in deze positie te zijn en zo’n geweldig team en geweldige wagen te hebben om ieder weekend zo te kunnen presteren.”

“Maar ik voel me voor altijd dankbaar voor de mensen die hard blijven werken. Ik ben slechts een schakel in de ketting, maar het is niet gemakkelijk om de overwinning te behalen als je een geweldige rijder zoals Valtteri hebt die je tot het uiterste drijft en dat ieder weekend.”

Als alles goed gaat kan er in Sochi gevierd worden maar Mercedes-teambaas Toto Wolff wil ook niet te vroeg victorie kraaien en predikt rust.

“We geloven heel erg in karma,” zei Wolff in Toscane. “Je moet dingen kunnen laten gebeuren. Wie had ooit gedacht dat iemand die dat record van eenennegentig overwinningen zou breken?”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print