Lewis Hamilton: “De records van Schumacher zijn geen doel op zich”

Lewis Hamilton heeft dit jaar de kans om een aantal van de records van Michael Schumacher te breken maar tegenover ‘Motorsport’ laat hij optekenen dat dat geen doel op zich is.


Dat Lewis Hamilton getalenteerd is wisten we al sinds zijn F1-debuut want in zijn tweede jaar in de sport wist hij al de wereldtitel te veroveren.

Maar sinds 2014 domineert hij, samen met zijn team Mercedes, op haast ongeziene wijze de Formule 1 door vijf wereldtitels te veroveren en zoals de situatie nu is lijkt het erop dat eind 2020 er nog wereldtitel aan zijn indrukwekkende palmares mag toegevoegd worden.

​Dat zou betekenen dat Hamilton met zeven titels op gelijke hoogte komt te staan met Michael Schumacher, door velen beschouwd als de beste F1-rijder aller tijden. Ondanks dat alles blijft Hamilton rustig en stelt hij dat de records van Schumacher nooit een doel op zich zijn geweest.

​“Als ik eerlijk moet zijn is dat niet iets waar ik mee bezig ben of iets dat tot mijn prioriteiten behoort,” aldus Hamilton. “Toen ik jong was was Ayrton Senna mijn grote voorbeeld en wou ik zijn zoals hem. Ik herinner me nog dat ik als jongen keek naar het einde van Ayrtons carrière en al de sucessen zag van Michael Schumacher”

​“Zoals elk kind droomde ik groot maar ik had nooit kunnen dromen dat ik ooit negentig pole positions zou kunnen behalen. Het zou ook gek geweest zijn om te geloven dat dit zou kunnen gebeuren, dat ik zoveel wedstrijden zou winnen en dat ik een van de weinige gekleurde mensen in de sport zou zijn als je ziet wat er allemaal in de wereld gebeurd. Uiteraard had ik dit nooit kunnen plannen maar ik ben er wel dankbaar voor.”

​Na zijn laatste drie titels op rij begint hij ook te begrijpen wat Michael Schumacher doormaakte in zijn glorieperiode bij Ferrari.

​“Het is vreemd voor mij. Ik herinner me nog dat ik voor de buis zat en dat ik Michael al zijn overwinningen zag behalen en nu kom ik ook op een punt, wat geen doel op zich was, waar ik dat aantal overwinningen benader.”

​“Ik heb al veel gewonnen maar nog niet zoveel als Michael. Dit doet me denken aan de dominantie en de uitmuntendheid die hij zo lang heeft laten zien, ik kan nu ook begrijpen in wat voor een positie hij zich bevond en met welke druk hij te maken had,” besluit Hamilton.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner