Lewis Hamilton: “Dit is shit met een grote S”

Lewis Hamilton zegt dat de nieuwe asfaltlaag het circuit in Istanboel helemaal om zeep heeft geholpen, hij heeft het zelfs over angstaanjagende omstandigheden.


De zesvoudige wereldkampioen sloot de tweede oefensessie op vrijdag in Istanbul af op een vierde plaats en daarmee had hij ongeveer acht tienden van een seconde meer nodig voor een rondje dan Max Verstappen.

Het vinden van grip blijft voor de meeste rijders een enorm probleem en dat ligt hoofdzakelijk aan een nieuwe asfaltlaag en de koele weersomstandigheden.

Hamilton spaarde zijn kritiek dan ook niet en stelde dat het nog erger gesteld was met het circuit dan dat van Portimao, hij vergelijkt het zelfs met rijden in natte omstandigheden.

“Het was een beetje een ramp vandaag om eerlijk te zijn,” zei Hamilton.

“Dit is zo’n fantastisch circuit en ik begrijp het niet helemaal dat ze miljoenen uitgeven om een circuit opnieuw te asfalteren.”

“Ik weet dat het er al een tijdje ligt, maar ze hadden het misschien gewoon kunnen schoonmaken, in plaats van al het geld te verspillen.”

“Nu is het circuit erger dan Portimao toen we daar het gloednieuwe oppervlak hadden. Dus voor ons werken de banden in ieder geval niet.”

“Je kunt het zien, het is als een ijsbaan daarbuiten en dus krijg je niet het genot van de ronde zoals je normaal zou doen in Istanboel en ik zie dat niet veranderen.”

“Het is bijna alsof er overal natte plekken zijn omdat je op slicks zit, het gaat gewoon zo snel. Het is omdat je ver, ver onder de temperatuur zit waarin de banden werken.”

“Deze banden, ze zijn zo hard en werken alleen in een bepaald frame, dus als je 10 of 20 graden onder dat frame zit, werken ze niet.”

“Om een of andere reden is dit oppervlak zo glad, bij veel van de oudere circuits is er meer ruimte tussen de steentjes en dan werkt de band beter.”

“Deze is super gesloten, plat en glanzend en ik denk dat er olie uit het asfalt sijpelt. Het is shit met een hoofdletter S.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print