Lewis Hamilton: “Dit moeten onze meest ongelooflijke zes maanden worden om Red Bull in te kunnen halen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De achterstand van Mercedes op Red Bull is volgens Lewis Hamilton zo groot dat ze bij Mercedes een ongelooflijke winterperiode zullen moeten hebben om in 2024 aansluiting te vinden bij Red Bull.

“Ik heb geen idee waar we ons volgend jaar met de wagen zullen bevinden maar we zijn zeer, zeer ver verwijderd,” vertelde Lewis Hamilton in Japan tegenover ‘Sky Sports F1’. “We moeten hopen dat we de komende zes maanden onze meest ongelooflijke zes maanden op het vlak van ontwikkeling kennen om zo onze achterstand goed te maken en echt op de deur te kloppen in de strijd met Red Bull.”

Hamilton maakt vervolgens de vergelijking met McLaren dat dankzij enkele updates een belangrijke stap vooruit heeft weten te zetten. In Japan finishten Lando Noris en Oscar Piastri zelfs allebei op het podium.

“Het bewijs is er met McLaren en dat kunnen we niet negeren. We moeten bekijken wat ze gedaan hebben en die richting uitgaan,” aldus Hamilton. “Dat is de richting.”

“Maar ik geloof echt dat mijn team dat kan, we zijn altijd geweldig geweest in meer downforce op de wagen verkrijgen. Dat is het gewoon, maar met de manier waarop onze wagen nu functioneert volstaat downforce toevoegen gewoon niet, het zorgt ervoor dat de wagen meer stuitert.”

“Hopelijk kunnen we met een verandering in filosofie ons team opnieuw krijgen waar het verdient om te staan want dit is een team dat wereldkampioen hoort te zijn, het is een geweldig team.”

“Ik heb echt in iedereen vertrouwen maar de beslissingen die in deze periode worden genomen zijn cruciaal voor onze toekomst en het pad dat we zullen afleggen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023