Lewis Hamilton: “Dit wordt het moeilijkste F1-seizoen ooit”

Binnen een week gaat het nieuwe F1-seizoen eindelijk van start. Dat het een bijzonder seizoen zal worden is al langer duidelijk, ook zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton beseft dat.


Voor het eerst in ruim zeven maanden zal er binnen een week in Oostenrijk opnieuw een F1-raceweekend plaatsvinden. Om de F1-piloten zo goed mogelijk voor te bereiden hebben verschillende F1-teams dan ook de voorbije dagen hun rijders laten testen F1-bolides.

Er werden in der haast zogenaamde ‘filmdagen’ en tests met twee jaar oude F1-bolides georganiseerd, het bewijst dat het ook voor de teams en F1-piloten een zeer ongewone situatie is.

F1-wereldkampioen Lewis Hamilton richtte zich vlak voor het begin van het F1-seizoen in een video tot de fans. De Brit beseft dat het voor de fans een zeer moeilijke periode is geweest en hij verwacht dat ze zich in een zeer moeilijk F1-seizoen aan heel wat spektakel en uitdagingen mogen verwachten.

“Ik hoop dat jullie het allemaal goed stellen,” begint Hamilton in een video van het Mercedes F1 team.

“We proberen ons op de best mogelijke manier voor te bereiden op wat volgens mij het moeilijkste F1-seizoen ooit zal worden, zeker gezien de moeilijke tijd die we doormaken en de vele wijzigingen die we ondergaan.”

Op zijn minst de eerste races van het nieuwe seizoen zullen zonder fans verreden worden. Hamilton liet weten dat hij het racen met tienduizenden fans langs het circuit zal missen en bedankte de fans voor de vele steunbetuigingen.

“Ik wil iedereen enorm bedanken voor de positieve berichten die ons gestuurd werden. Dat heeft het team en mezelf de voorbije maanden enorm hard geholpen. We gaan jullie missen, ik ga jullie missen bij de races. Het zal niet zo inspirerend zijn om langs lege tribunes te rijden. Het gaat wat eenzaam zijn maar we weten dat jullie in gedachten bij ons zijn. Kruis jullie vingers voor ons en blijf positief,” besloot de zesvoudig F1-kampioen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner