Lewis Hamilton, een veelbesproken rookie

Na zijn uitstekende 3e plaats in Australië lijkt Lewis Hamilton één van de meest besproken namen in de Formule 1.

Het was de eerste keer in 41 jaar dat een Brit nog zo een goede carrièrestart maakte. Volgens zijn landgenoot Stirling Moss is Hamilton instaat om nog binnen de 2 seizoenen de eerste zwarte wereldkampioen in de formule 1 geschiedenis te worden. Als hij daarin slaagt zou hij zijn teamgenoot bij Mclaren, Fernando Alonso, wel eens van de troon kunnen stoten als jongste wereldkampioen ooit.

Emerson Fitipaldi, die tot voor 2 jaar nog de titel "jongste wereldkampioen in de F1 geschiedenis" droeg , zegt dat hij onder de indruk was van de 22-jarige Brit, maar hij vindt toch dat de fans realistisch moeten blijven.

“Het is een groeiproces, we moeten nu niet meteen verwachten dat hij races gaat winnen. Bij Mclaren zit hij wel naast een briljant rijder, Fernando Alonso, en ik denk dat dit voor Lewis een ideale kans is om van hem te leren.”

Fernando Alonso blijft er zelf redelijk rustig onder.

“Fisichella won de grote prijs van Australië in 2005 en in 2004 heb ik het ook moeilijk gehad met Jarno Trulli, hij won in Monaco en hij behaalde meer podiumplaatsen dan ik. Ik kan nu dus nog niet zeggen dat Lewis de snelste teamgenoot is waar ik al tegen geracet heb.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print