Lewis Hamilton eist 45 miljoen euro per jaar voor nieuw contract bij Mercedes

Lewis Hamilton zit in zijn laatste jaar van zijn contract bij Mercedes en hij eist niet meer of niet minder dan 45 miljoen euro per jaar om zich langer aan het legendarische merk met de ster te verbinden.


Met veertig miljoen per jaar kan je niet stellen dat Lewis Hamilton slecht boert maar volgens het Britse dagblad ‘Daily Mail’ wil de wereldkampioen een loonsverhoging van vijf miljoen per jaar om zich langer aan Mercedes te verbinden.

Als hij deze deal uit de brand sleept zou hij veruit de best betaalde rijder op de grid zijn en met een geschat persoonlijk vermogen van tweehonderdvijftig miljoen euro zou hij de bestbetaalde Britse sporter aller tijden worden.

Door COVID-19 waren de onderhandelingen over de contractverlenging van Hamilton on hold gezet maar nu wordt verwacht dat er schot in de zaak komt nu het seizoen eindelijk op gang geschoten wordt en Wolff en Hamilton elkaar terug regelmatig zien.

In normale omstandigheden zouden die besprekingen wel snel in orde komen maar met de wereldwijde coronacrisis en de geruchten dat Mercedes haar F1-team van de hand wil doen komt er nu toch een extra dosis stress bij kijken.

Het valt ook af te wachten wat de duur van het contract zal zijn als ze tot een overeenkomst komen want met zijn vijfendertig jaar wordt Hamilton er ook niet jonger op. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print