Lewis Hamilton en Sebastian Vettel: “De F1 heeft ons laten vallen”

Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zijn niet te spreken over hoe de Formule 1 en de FIA zijn omgegaan met het protest tegen racisme voorafgaand aan de verschillende F1-races.


Er was de voorbije weken veel te doen rond de protesten van de rijders voorafgaand aan de races. Tijdens de eerste race van het seizoen was er een mooi geregisseerd moment op de startgrid maar tijdens de twee races nadien kwamen de acties veel minder goed in beeld.

Dat leidde tot kritiek van Lewis Hamilton en vervolgens ook onder andere bij Sebastian Vettel. Hamilton ergert er zich aan dat sommige rijders het na één protest tijdens de eerste race eigenlijk voor bekeken wilde houden, daar waar Hamilton het ultieme uiterste wil bereiken: alle F1-piloten gezamenlijk zien knielen.

“Sommigen zijn blijkbaar van mening dat het volstaat dat ze het één keer gedaan hebben. Het is echter een probleem dat niet vanzelf weggaat. We moeten verder blijven strijden voor gelijke rechten,” aldus Hamilton volgens ‘Speedweek’.

“Sebastian Vettel en ik hebben elkaar berichten hierover gestuurd. Ook hem is het duidelijk hoe belangrijk het is dat we dit blijven doen. We moeten met de F1-verantwoordelijken samenzitten Zij moeten op dit vlak beter hun job doen. We moeten meer tijd verkrijgen.”

De Formule 1 heeft voor de GP van Groot-Brittannië alvast een duidelijker moment voor een protest tegen racisme en voor meer diversiteit voorzien. Hamilton en Vettel zullen daar alvast tevreden mee zijn, al vinden ze het uiteraard jammer dat de rijders hiervoor zoveel inspanningen moeten doen.

“De rijders horen dit niet te regelen maar wel de FIA en de Formule 1. Zij maken de planning. Wij proberen een signaal te geven maar na de eerste race hebben de FIA en de Formule 1 ons laten vallen,” aldus Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023