Lewis Hamilton: “Er is nog nooit een rijder zoals ik geweest”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton is van plan om iets te doen wat nog geen enkele rijder hem ooit voordeed, maar als er iemand in staat is om het te doen is het naar eigen zeggen hijzelf.

Vorig jaar beleefde Lewis Hamilton zijn slechtste seizoen in de Formule 1, het was de eerste keer in zijn F1-carrière dat hij er niet in geslaagd is om een race te winnen. Als verzachtende omstandigheid kan de zevenvoudige wereldkampioen wel inroepen dat de Mercedes W13 een moeilijk te temmen bolide bleek te zijn op aerodynamisch vlak.

In zijn zestiende seizoen in de Formule 1 overschreed Hamilton de kaap van de 300 GP’s, de teller staat nu op 310 stuks. Daarmee moet hij enkel Fernando Alonso, Kimi Raikkonen en Rubens Barrichello laten voorgaan. 

De geschiedenis leert ons echter dat geen enkele rijder die meer dan 300 races achter zijn naam had nog een race gewonnen heeft (Het opmerkelijk record dat Lewis Hamilton in 2023 kan verbreken). Hamilton laat in een gesprek met ‘F1-Magazine’ alvast blijk van een flinke dosis zelfvertrouwen door te stellen: “Er is dan ook nog nooit een rijder zoals ik geweest.”

Als Mercedes er in slaagt om hun zaakjes weer op orde te krijgen is de kans groot dat we Hamilton binnenkort terug op het hoogste schavot mogen begroeten.

“We wilden terugslaan na 2021, daar kwam onze drive vandaan. Maar op een bepaald moment dacht ik: ‘God, met deze auto kan ik echt niet voor de wereldtitel vechten.’”

“Als ik iets over vorig seizoen kan vertellen is het wel dat we als team veerkrachtiger en vastberadener geworden zijn.”