Lewis Hamilton: “Het verbaast me dat ik nooit voor Ferrari heb gereden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton geeft toe dat hij enigszins verbaasd is dat hij tijdens zijn rijkgevulde carrière in de Formule 1 nooit is uitgekomen voor Ferrari.

Ondertussen is Lewis Hamilton aan zijn vijftiende seizoen bezig in de Formule 1. Hij begon zijn carrière in 2007 bij McLaren en stapte in 2013 over naar Mercedes. De wereldkampioen is verwonderd dat hij tijdens die lange carrière nooit is uitgekomen voor Ferrari. 

Hij heeft al eens aangegeven dat er ooit gesprekken zijn geweest met de topmensen van de Scuderia maar verder dan de verkennende fase zijn ze nooit gekomen.

Aan de tifosi zelf zal het niet gelegen hebben want als de F1 naar Monza afzakt voor de GP van Italië vragen veel fans hem naar eigen zeggen of hij niet naar Ferrari wil komen.

“Al jaren, wanneer ik naar Monza ga en de fans zie, hoor ik ze zeggen ‘kom naar Ferrari’,” vertelde Hamilton aan ‘Sky Italia’.

“Het verwarmt mijn hart, maar het is best verbazingwekkend dat ik na zoveel jaar nog nooit voor Ferrari heb gereden, want het is een droom voor iedereen, een doel dat bereikt moet worden.”

“Het is nooit echt mogelijk geweest en ik zal nooit precies weten waarom.”

“Ik wens ze het beste en in de nabije toekomst zal ik in de plaats daarvan ze gewoon moeten tegenhouden om het wereldkampioenschap te winnen.”

“Ik heb thuis een paar Ferrari’s waar ik mee kan rijden, maar niet de Ferrari F1-bolide.”

Op een bepaald moment waren er dus gesprekken met Ferrari maar Hamilton laat weten dat het nooit echt zo serieus geweest is in de mate dat hij serieus overwoog om Mercedes te verlaten.

“Ik was nooit dicht bij het verlaten van mijn team,” vertelt hij.

“Ik denk dat het alleen maar goed is dat je als rijder en als mens, wanneer je kijkt naar je volgende fases en je je verbindt aan bepaalde periodes in je leven, moet analyseren wat je opties zijn.”

“En ervoor zorgen dat je alles zorgvuldigheid hebt gedaan en de voor- en nadelen kent.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022