Lewis Hamilton: “Ik geloof rotsvast in de kansen van Mercedes om een race te winnen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Nadat hij eerder dit jaar niet geloofde in de kansen van Mercedes om in 2022 een race te winnen ziet Lewis Hamilton nu wel kansen voor zijn team om tijdens d presterende races een overwinning te behalen.

Dat Mercedes in 2022 een moeizame start beleefde mogen we gerust een understatement noemen, zeker met in het achterhoofd wat we de laatste jaren van de formatie uit Brackley gewoon waren. Teambaas Toto Wolff omschreef het vorige maand als volgt: “De trein heeft het station al een tijdje verlaten.”

Lewis Hamilton gaf tijdens de GP van Oostenrijk ook toe dat hij niet geloofde in de kansen van zijn team tijdens de eerste races van 2022 maar nu ziet hij naar eigen zeggen beterschap en gelooft hij in succes tijdens de resterende races.

“Eerder dit jaar was ik er niet zeker van dat we ooit zouden winnen met deze auto”, aldus Hamilton tegenover ‘RacingNews365’.

“Uiteraard is dat niet de manier waarop we graag denken, maar het voelde als: ‘Jezus, het is een lange, lange weg om iedereen in te halen, wetende welke progressie iedereen maakt’.” 

“Het is zeker enorm bemoedigend,” aldus Hamilton. ”Vooral omdat we lange tijd aanpassingen deden en niet zagen wat we dachten dat het zou doen of wat de auto zou verbeteren.”

“In Barcelona hebben we een goede stap gezet maar daarna hadden we een aantal moeilijke races.”

“De laatste races waren erg sterk en dat heeft ons gesterkt in onze overtuiging dat we op de goede weg zijn, dat de auto echt potentieel heeft.”

De zevenvoudige wereldkampioen hoopt dan ook dat die stijgende curve zich kan doorzetten en resulteert in een overwinning.

“Met een beetje meer graafwerk, een beetje meer hard werken, kunnen we hopelijk een beetje dichter bij het winnen van een race komen”

“Dus ik geloof echt dat we dit jaar een overwinning kunnen behalen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print