Lewis Hamilton: “Ik respecteer Max maar misschien heeft hij een probleem met mij”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton laat weten dat hij zijn aartsrivaal Max Verstappen respecteert maar dat hij er niet zeker van is of dat wel wederzijds is.

Tijdens het seizoen 2021 werd er een intense strijd uitgevochten tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton met als inzet de wereldtitel Formule 1. De twee kemphanen kwamen elkaar een aantal keren tegen op de baan met gelukkig alleen maar blikschade tot gevolg maar de kers op de taart moest dan nog komen. 

De beslissing wie wereldkampioen zou worden werd bepaald tijdens de laatste ronde van het seizoen door een controversiële beslissing van de wedstrijdleiding. Het was Max Verstappen die zichzelf voor de eerste keer tot wereldkampioen kroonde terwijl Lewis Hamilton een achtste wereldtitel misliep.

Vorig seizoen holde Mercedes het hele jaar achter de feiten aan en was er van een strijd tussen Verstappen en Hamilton eigenlijk nooit sprake. In Brazilië liep het voor het team uit Brackley wel en  kwamen de twee kemphanen elkaar wel weer tegen met een crash als gevolg, beide heerschappen konden hun weg vervolgen maar Verstappen had wel een tijdstraf van vijf seconden aan de broek.

Na de bewuste crash liet Hamilton optekenen dat hij zich een doelwit voelde maar ontkende hij dat hij problemen zou hebben met de Nederlander.

“De mensen vertellen graag dat ik problemen zijn tussen Max en mij,” vertelde hij aan ‘Formula 1 Magazine.’ “Ik heb respect voor hem.”

Maar de zevenvoudige wereldkampioen is er niet zeker van of dat gevoel wel wederzijds is.

“Hij is veel jonger, dus misschien heeft hij een probleem met mij. Maar ik ben er niet zeker van en eigenlijk neem ik aan dat het niet het geval is. Hoewel ik niet voor hem kan spreken.”

Hamilton laat ook weten dat hij geen wrok koestert tegenover Max Verstappen omwille van wat er in Abu Dhabi gebeurd is.

“Hij heeft in 2021 alles gedaan wat hij moest doen, dus waarom zou ik een probleem met hem hebben,” aldus Hamilton. “Elk weekend heeft hij uitstekend gepresteerd, dat kan niemand hem afpakken.”

Max Verstappen van zijn kant liet weten dat hij niet begrijpt waarom hij zo dikwijls in aanvaring kwam met Lewis Hamilton.

“Op de een of andere manier is het met Lewis een ander verhaal, en ik weet niet waarom,” aldus Verstappen vorig jaar.

“In Brazilië zijn we gecrasht, het was niet mijn bedoeling. Ik kreeg de schuld, wat ik niet eerlijk vond. Als het meer een race-incident was geweest, had ik ermee kunnen leven.”

“Maar… ik begrijp het niet. Ik heb niet het gevoel dat ik iets anders doe dan Lewis of de andere coureurs in termen van hoe we racen.”

Maar Verstappen benadrukt dat hij respect heeft voor Hamilton: “Ik heb altijd gevonden dat je respect moet hebben voor mensen die iets bereikt hebben in de sport. Ik heb helemaal geen probleem met wat Lewis bereikt heeft. Hij is een van de beste ooit.”