Lewis Hamilton: “Ik verafschuw de Britse regering”

Vorige week nam Hamilton zijn collega’s op de korrel in een post op Instagram en maandag was de Britse regering de gebeten hond.


Lewis Hamilton spreekt zich in een post op Instagram kritisch uit over de manier waarop de Britse regering de corona crisis heeft aangepakt.

“Ik verafschuw de Britse regering omwille van de manier waarop ze omgegaan zijn met COVID-19 ,” steekt Hamilton van wal.

“Je had de grenzen maanden geleden moeten sluiten. Het is verbijsterend hoe je mensen kan laten binnenkomen vanuit verschillende landen zonder getest te worden.”

Ten slotte windt de zesvoudige wereldkampioen er geen doekjes om: “Je had duizenden levens kunnen redden. We hebben betere leiders nodig!”

In een andere post spreekt hij dan weer zijn steun uit voor de demonstranten die in Bristol het standbeeld van slavenhandelaar Edward Colston hebben neergehaald en in de haven hebben gegooid waar vroeger de schepen met slaven aanmeerden.

“Als die mensen dat beeld , ter ere van een racistische slavenhandelaar, niet hadden neergehaald zou het nooit zijn verwijderd,” aldus Hamilton.

“Er is sprake dat het naar een museum zou gaan. Het standbeeld van die man zou in de rivier moeten blijven, net als de 20 000 Afrikaanse zielen die op de reis hierheen stierven en in zee werden gegooid, zonder begrafenis of herdenking.”

“Hij heeft ze gestolen van hun families, van hun land en hij mag niet worden gevierd! Het moet worden vervangen door een gedenkteken voor al diegenen die hij verkocht heeft, iedereen het met zijn leven bekocht heeft!”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner