Lewis Hamilton: “Ik wil geen spannende gevechten met Nico Rosberg”

De Brit Lewis Hamilton beleeft liever geen spannende gevechten met zijn teamgenoot zoals in Bahrein.
image
In Bahrein werden beide rijders van Mercedes volop geprezen omwille van hun spannende onderlinge strijd, maar Lewis Hamilton ziet dus liever geen herhaling van dat spektakel.

“Nico zal ieder raceweekend ongelooflijk snel zijn,” zegt Hamilton. “Ik was erg vastberaden om ervoor te zorgen dat het in China niet zo close was als in Bahrein. Het voelde zeker en vast wat meer aan zoals in Maleisië.”

“Ik zal erg hard blijven werken en mijn zelfde benadering blijven hanteren om ervoor te zorgen dat het voor mij perfect blijft gaan.”

De voorbije drie races ging Hamilton telkens met de zege aan de haal, maar hij is in de wk-tussenstand nog wel steeds op achtervolgen aangewezen op Rosberg.

“Hij staat nog steeds aan de leiding in het kampioenschap, is het niet? In een sport zoals deze draait veel rondom psychologie,” aldus Hamilton. “Uiteraard weet je niet welk effect een goed resultaat heeft op iemand anders, maar ik weet wel welk positief effect het op mij heeft.”

Hamilton is ook van mening dat Rosberg niet zijn enige rivaal voor de titel zal zijn. Hij verwacht dat Ferrari en zelfs Red Bull nog heel wat progressie zullen boeken. Vooral Ferrari maakte indruk op de Brit.

“Ze hebben nog niet dezelfde snelheid als ons maar wanneer je van de tiende plaats in Bahrein naar de derde plaats in China gaat, dan is dat indrukwekkend,” besluit Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}