“Lewis Hamilton is steeds verwend geweest met een goede F1-bolide”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes en Lewis Hamilton zijn erg moeizaam aan het nieuwe F1-seizoen begonnen. Volgens voormalig F1-piloot Marc Surer ondervindt Hamilton zoveel problemen omdat hij steeds met erg goede tot quasi perfecte F1-bolides heeft mogen rijden.

De Mercedes F1-bolide ondervindt meer last van het zogenaamde ‘porpoising’ dan de F1-bolides van Red Bull en Ferrari. Bovendien lijkt Lewis Hamilton ook meer problemen te ondervinden dan teamgenoot George Russell die momenteel zelfs meer punten heeft dan Hamilton.

“Hij heeft de voorbije jaren alleen maar met perfecte wagens gereden, hij is verwend geweest,” meent voormalig F1-piloot Marc Surer een oorzaak aan te geven voor de problemen die Hamilton momenteel ervaart.

Volgens Surer profiteert teamgenoot George Russell op dezelfde manier als dat Charles Leclerc in het verleden deed. Namelijk eerst met een veel minder goede wagen rijden en daarmee toch uitmuntende prestaties neer te zetten.

“Russell moest met een Williams rijden die helemaal niet goed was en zette toch erg sterke prestaties neer, het was een wagen die helemaal niet perfect was maar hij verrichtte er mirakels mee.”

“Russell is gewoon om met een slechte wagen te rijden, Lewis is dat niet meer gewoon,” besluit Surer.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print