Lewis Hamilton: “Max Verstappen begint de druk van een eerste titelgevecht te voelen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton herinnert zich nog zijn eerste strijd om de F1-wereldtitel als een moeilijke en intense strijd en hij kan zich voorstellen dat bij Max Verstappen de druk zich ook zal opstapelen.

We kunnen moeilijk stellen dat Max Verstappen geen ervaring heeft in de Formule 1. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is hij al bezig aan zijn zevende seizoen in de sport en is hij al een zeventienvoudig racewinnaar. Maar dit seizoen is wel het eerste waarin hij echt meedoet in het gevecht om de wereldtitel en beide kemphanen wijken geen strobreed voor elkaar, getuige daarvan zijn de crashes in Silverstone en in Monza.

Lewis Hamilton herinnert zich zijn eerste gevecht nog om de F1-wereldtitel. De Brit wist in zijn tweede seizoen in de Formule 1 het laken al naar zich toe te trekken en dat staat in zijn geheugen gegrift als een intense en moeilijke periode. In de aanloop naar de GP van Rusland zinspeelt Hamilton dan ook op het feit dat dit ook voor Verstappen het geval kan zijn.

“Uiteraard zal hij het niet toegeven en ik ga geen veronderstellingen maken, maar ik weet nog hoe het was toen ik mijn eerste titelgevecht had, de druk stapelde zich zeker op,” aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

“Het was moeilijk. Het was intens. Ik beleefde veel verschillende emoties en ik ging er niet altijd even goed mee om. En dat was te verwachten.”

“Er is veel druk: je werkt in een groot team. Je verwacht er zelf veel van en er is veel druk omdat de wil om te winnen groot is.”

“Dus ik leef met hem mee en begrijp het. Maar ik weet dat we hieruit verder zullen groeien.”

Hamilton vertelt dat ervaring enorm belangrijk is bij wiel-aan-wiel gevechten. Je moet weten wat je mogelijkheden zijn en dat kan er alleen maar komen door ervaring op te doen.

“We moeten allemaal slim zijn en weten dat er een moment is dat je een bocht niet gaat halen, en dan gaat het erom dat je de volgende bocht wel haalt,” zei hij.

“En het is eigenlijk gewoon door ervaring dat je die balans vindt, en je weet dat het niet allemaal gewonnen wordt in één bocht.”

“Zoals ik al zei, ik weet hoe het is om je eerste gevecht voor je eerste kampioenschap te hebben, en je gretigheid. En je gaat door veel verschillende ervaringen en emoties in die tijd.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023