Lewis Hamilton: “Max Verstappen was erg agressief, hij gaf me geen plaats”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De winnaar heeft altijd gelijk zeggen ze, maar of dat na de GP van Groot-Brittannië ook daadwerkelijk het geval is, daarover zal ongetwijfeld nog dagenlang gediscussieerd worden. Lewis Hamilton is alvast van mening dat Max Verstappen hem onvoldoende plaats liet en dat het daardoor tot een aanrijding kwam.

Tijdens het begin van de Britse GP was het hard tegen hard, Lewis Hamilton en Max Verstappen gingen volop de strijd met elkaar aan, een strijd die in ‘Copse corner’ beslecht werd door een aanrijding en daaropvolgende crash van Verstappen.

Lewis Hamilton bleef tijdens de race opvallend stil over het incident en de daaropvolgende bestraffing. Buiten een “Is Max oké?” viel er niet veel over de boordradio te horen. Ook tijdens het ontvangen van zijn tijdstraf was er weinig reactie maar die kwam er wel na afloop van de race.

“Uiteraard probeer je altijd beredeneerd te strijden, zeker wanneer je met Max aan het strijden bent,” vertelde Hamilton na afloop in het parc fermé. “Hij is erg agressief.”

“Ik reed naast hem en hij gaf me helemaal geen plaats.”

Wat zijn bestraffing betreft had Hamilton niet veel te zeggen, hij bleef naar eigen zeggen strijdvaardig en voluit voor de overwinning gaan.

“Of ik het nu eens ben met de straf of niet, ik incasseerde en ging gewoon verder. Ik liet me er niets van weerhouden om hier te winnen.”

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022