Lewis Hamilton: “Met pensioen gaan als wereldkampioen is de droom van elke sporter”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton laat weten dat hij, ondanks het feit dat hij een van de meest teleurstellende seizoenen uit zijn carrière achter de rug heeft, nog niet van plan is om te stoppen.

Tijdens het seizoen 2022 had Mercedes moeilijkheden om de problemen met hun bolide onder controle te krijgen en dat zorgde er voor dat Lewis Hamilton het voor het eerst sinds het begin van zijn Formule 1-carrière heeft moeten stellen zonder pole position of overwinning. 

Hamilton moest het in 2022 stellen met een zesde plaats in de eindstand van het wereldkampioenschap, achter zijn nieuwe teamgenoot George Russell. Maar dat wil niet zeggen dat Hamilton niet meer gemotiveerd is, het maakt hem vastberaden om te gaan voor een achtste wereldtitel.

“Ik denk dat stoppen als wereldkampioen de droom is van elke atleet, net zoals ik,” aldus Hamilton tegenover ‘Bild.’ “Ik weet hoe hard het is aan de top en om er te blijven. We willen terug naar de top.”

“We wilden uiteraard vechten voor de wereldtitel afgelopen seizoen, maar we werden met onze neus op de feiten gedrukt tijdens het begin van het seizoen. Toch waren er een paar resultaten die aanvoelden als een overwinning terwijl ze dat niet waren. Het was een mooie ervaring om blij te zijn met een vierde of vijfde plaats.”  

Toch moet Hamilton toegeven dat hij een moeilijke relatie had met zijn bolide van 2022 want de W13 bleek moeilijk te temmen.

“Laat het ons zo stellen, in dit soort relaties helpt het soms om te praten. We begrepen elkaar beter en beter naarmate het seizoen vorderde.”

Het valt nu af te wachten of Mercedes haar achterstand zal kunnen goedmaken in 2023 want het contract van Hamilton loopt af aan het einde van dit jaar. Als hij nog een achtste wereldtitel wil najagen met Mercedes zal er dus eerst een contractverlenging moeten komen.

“Daar zijn we nog niet mee bezig. Tot nu toe hebben we daar nog geen tijd voor gehad, we zijn telkens voor periodes van twee maanden weg geweest.”

“Soms word je wakker en heb je het gevoel, dit wil ik niet meer doen. En soms word je wakker en denk je, ik kan nog andere dingen doen in mijn leven, er zijn zeker nog andere dingen die ik wil bereiken in mijn leven.”

“Het zal niet meer verschrikkelijk lang duren maar ik blijf nog wel een tijdje.”