Lewis Hamilton na bijzonder slechte prestatie in Monaco: “Een weekend zoals dit kunnen we ons niet meer veroorloven”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton wist in Monaco na een ontgoochelende kwalificatie toch nog wat punten te sprokkelen maar hij laat weten dat Mercedes zich een weekend zoals dat in het Prinsdom niet meer kan veroorloven. Door het tegenvallende raceweekend verloren Hamilton en Mercedes de leiding in het kampioenschap.

Het was niet het weekend van Lewis Hamilton, zaterdag raakte hij tijdens de kwalificatie niet verder dan een zevende tijd en zondag zag hij de finishvlag in de dezelfde positie. Daarmee sprokkelde hij alsnog zeven punten maar dat was niet genoeg om Max Verstappen te beletten om de leiding in het kampioenschap over te nemen. 

Mercedes presteerde het hele weekend ondermaats en ook strategisch liep er het een en ander mank tijdens de race. Aan dat strategische aspect kan iets gedaan worden maar de wereldkampioen is vooral bezorgd over het verschil in tempo tussen zijn Mercedes W12 en de Red Bull RB16B van Max Verstappen.

“Het gaat moeilijk worden”, zei Hamilton. “Ik zei het in het begin al, ze hebben een kampioenschap-winnende auto, en ze gaan heel moeilijk te verslaan zijn.”

“Ik heb al het hele jaar gezegd. We hebben races gewonnen die we niet hadden moeten winnen, zoals in Bahrein. Maar het is nog niet voorbij, er is nog een lange, lange weg te gaan.”

“We kunnen ons zeker niet nog zo’n weekend veroorloven, maar ik ben dankbaar dat ik gefinisht ben, en dankbaar dat ik gefinisht ben en wat punten heb behaald en de snelste ronde.”

“Elk klein puntje dat je in zo’n slecht weekend kunt pakken telt hopelijk mee voor iets aan het eind.”

Alsof dat allemaal niet genoeg was liep het bij de pitstop van Valtteri Bottas helemaal mis toen een wielmoer halsstarrig vasthield aan de bolide van de Fin en hij moest opgeven. Maar Hamilton gelooft dat zijn team zich hiervan zal herstellen.

 “Natuurlijk is het geen geweldig weekend, maar ik heb niet het gevoel dat ik er bij stil blijf staan”, zei Hamilton.

“Er is veel dat we beter hadden kunnen doen in de zin van hoe we ons voorbereidden om het weekend in te gaan. We hebben een aantal goede gesprekken gehad gedurende het weekend. Maar het was niet goed genoeg van ons allemaal.”

“We winnen en verliezen als team, en het is collectief geen goed werk van ons allemaal, over de hele linie. En we nemen het niet licht op.”

“Maar het heeft geen zin om depressief te worden. We moeten de gegevens bekijken en uitzoeken waarom we in deze positie zitten. Natuurlijk willen we allemaal antwoorden binnen het team.”

“Ik weet dat iedereen keihard zal werken om ervoor te zorgen dat dit soort weekends hopelijk niet meer zullen plaatsvinden.”