Lewis Hamilton na F1-test: “Het voelt alsof ik nooit weg ben geweest”

Gisteren kwam Lewis Hamilton voor het eerst in meer dan drie maanden nog eens in actie met een F1-bolide. De zesvoudig F1-kampioen voelde zich meteen als een vis in het water.


Na de wekenlange lockdown en het uitstellen van heel wat F1-races plande Mercedes een tweedaagse F1-test voor haar rijders zodat ze zich konden voorbereiden op de start van het nieuwe F1-seizoen begin juli.

Voor de rijders was het een ideaal moment om het ‘gevoel’ in de wagen opnieuw te krijgen, voor het team een ideaal moment om de ‘coronarichtlijnen’ die tijdens de F1-weekends zullen gelden in te oefenen.

“Het voelde geweldig om opnieuw in de wagen te zitten, ik beleefde er veel plezier aan,” zei Hamilton in een reactie na de testdag gisteren.

“Wanneer je voor het eerst opnieuw uit de garage rijdt dan krijg je een speciaal gevoel. Het doet er niet toe hoeveel jaren je het al doet, het voelt altijd nieuw aan.”

“Dit is overduidelijk een oudere wagen maar het voelde nog steeds geweldig aan.We hebben een mooi programma kunnen afwerken.”

In tegenstelling tot zijn teamgenoot Valtteri Bottas kreeg Hamilton meteen een nat circuit van Silverstone voorgeschoteld. Als zesvoudig F1-kampioen is dat uiteraard geen probleem.

“Valtteri zijn dag was droog, mijn dag begon nat, het was dan ook een redelijk vettige baan waarop ik in het begin moest rijden. Maar ik ben opgegroeid in zo’n weersomstandigheden, ik ben het gewoon. Ik slaagde er desondanks in om een goed gevoel in de wagen te verkrijgen.”

De voorbije weken waren heel wat F1-piloten actief aan het simracen. Hamilton deed daar niet aan mee maar naar eigen zeggen voelde alles meteen erg goed en vertrouwd aan.

“Het voelde aan alsof ik nooit weg ben geweest, dat is positief,” aldus de zesvoudig wereldkampioen. “Ik denk dat je na iedere lange pauze, ik denk dat het 103 dagen was, dat je je steeds afvraagt of je nog kan rijden.”

“Het voelt dan ook goed om te weten dat ik het nog kan, dat ik er klaar voor ben, ik voel me fit,” besloot Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner