Eerste podium van het seizoen voor Lewis Hamilton: “Zonder slechte start had het nog beter kunnen zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voor het eerst dit seizoen finishte Lewis Hamilton op het podium en daar was de zevenvoudig F1-kampioen uiteraard tevreden, al was er ook wel wat frustratie en ontgoocheling omdat het met een minder slechte start beter had gekund.

Lewis Hamilton is van mening dat hij zonder zijn slechte start dichter bij Max Verstappen en Lando Norris had kunnen eindigen. Uiteindelijk finishte Hamilton op net geen 18 seconden van racewinnaar Max Verstappen. Over het algemeen is Hamilton vooral tevreden omdat hij zijn eerste podiumplaats behaalde.

“Het was een goede dag, een goed weekend,” blikt Hamilton terug. “Ik moet het team enorm bedanken want ze hebben zo hard gewerkt tijdens de pitstops, met de strategie en de pitstops die perfect waren.”

“Helaas kende ik net als Lando een slechte start en daardoor verloor ik terrein tegenover de Ferrari’s, daarom moest ik wat terrein goedmaken.”

“Met een betere start weet ik niet of we die andere twee jongens hier hadden kunnen volgen maar ik denk dat we niet zo ver verwijderd zouden geweest zijn als dat nu het geval is.”