Lewis Hamilton na problemen op vrijdag: “Niet het einde van de wereld”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de eerste oefensessie reed Hamilton nog de snelste tijd maar tijdens de tweede oefensessie moest Hamilton zijn Mercedes F1-bolide na enkele minuten al parkeren door technische problemen. Meteen dus al een achterstand voor Hamilton, al hoopt hij die in de aanloop naar de kwalificatie nog goed te maken.

“Ik verloor plots vermogen en het team vertelde me om te stoppen,” vertelde Hamilton na afloop. “Het is niet het einde van de wereld.”

De motorproblemen die Hamilton gisteren had betekenen nog niet dat Hamilton dit raceweekend tegen een gridpenalty zal aanlopen. De motor die tijdens de oefensessie werd gebruikt was de motor die tijdens het eerste raceweekend in Bahrein werd gebruikt en dus ook de oudste.

“Deze ochtend heb ik slechts twintig minuten gereden door de rode vlag. Dat zorgt er uiteraard voor dat we met een achterstand zitten.”

“In de namiddag voerde ik wat wijzigingen door maar doordat ik slechts één ronde kon rijden is het moeilijk om te evalueren of het nu beter was of niet.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021