Lewis Hamilton niet van plan om GP van België te boycotten in navolging van protesten in de VS

Lewis Hamilton laat weten dat hij geen plannen heeft om de GP van België te boycotten zoals verschillende atleten in de VS dat wel deden als reactie op schietpartij met Jacob Blake.

Dit bericht bekijken op Instagram

#justiceforbreonnataylor

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op


Sinds het geval rond George Floyd is de strijd tegen racisme actueler en levendiger dan ooit. Afgelopen week was er een nieuw geval waarbij een 29-jarige zwarte man, Jacob Blake, werd neergeschoten door een politieagent. Dat was voor een aantal zwarte atleten reden genoeg om sportcompetities zoals de NBA en de Major League Soccer te boycotten.

Lewis Hamilton is ook erg begaan met de Black Lives Matter-beweging en bewondert wat in de Amerikaanse sportwereld gebeurt maar hij laat weten dat hij geen plannen heeft om de GP van België komend weekend te boycotten.

“Het is ongelooflijk wat men in de Verenigde Staten doet binnen hun sport, ook de organisatoren en de commentatoren bijvoorbeeld,” zei Hamilton.

“Zoveel mensen steunen de spelers en dringen echt aan op verandering. Het is een schande dat het dit is wat nodig is om een reactie te krijgen.”

“Maar dat is in Amerika, en ik weet niet of het enig effect zou hebben als ik hier niet race. We zijn in België, we zijn niet in de Verenigde Staten.”

“Ik heb er met niemand over gesproken, maar ik ben echt trots op zoveel mensen die daar zijn. Ik sta wel achter hen en probeer te doen wat ik hier kan doen.”

“Ik weet niet hoe het zou helpen als ik niet race… Want de race gaat nog steeds door, dat is het punt. Maar ik zal nog steeds proberen en spreken met de Formule 1 om te zien wat we nog meer kunnen doen, om het bewustzijn te blijven verhogen, blijven helpen pushen.”

“Natuurlijk denk ik dat we als een sport, allemaal op één lijn moeten zitten. We moeten elkaar allemaal steunen, ook al is het een andere sport.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print