Lewis Hamilton onthult bijzondere droom die hij voor zijn F1-afscheid verwezenlijkt wil zien

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton zou graag een specifieke droom verwezenlijkt zien alvorens hij definitief afscheid neemt van de Formule 1.

Afgelopen zomer verlengde Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes met twee jaar waardoor hij nog minstens tot en met eind 2025 in de Formule 1 zal racen. Hamilton wil uiteraard op zijn minst een achtste wereldtitel veroveren maar hij heeft ook nog een andere droom die verwezenlijkt wil zien.

Hamilton wil graag deelnemen aan een F1-race in Afrika en laat verstaan dat hij in de Formule 1 wil blijven tot er een race in Zuid-Afrika wordt georganiseerd. De voorbije jaren probeerde de Formule 1 daadwerkelijk om Zuid-Afrika en het circuit van Kyalami op de F1-kalender te krijgen maar dat lukte tot dusver niet. Voor Spa-Francorchamps was dat echter goed nieuws want daardoor slaagde het erin haar contract te verlengen.

Politieke problemen zouden mee aan de basis gelegen hebben van het feit dat Kyalami in 2023 en ook 2024 niet op de F1-kalender staat. Op het circuit van Kyalami vond in 1993 voor het laatst een F1-race plaats die gewonnen werd door Alain Prost. Hamilton wil nu zelf mee ervoor zorgen dat er opnieuw een F1-race plaatsvindt in Zuid-Afrika.

“Ik werk er in de achtergrond mee aan om Zuid-Afrika op de F1-kalender te krijgen,” aldus Hamilton. “Dat is zo’n droom voor mij, ik moet in de F1 blijven tot die race erop staat.”