Lewis Hamilton op weg naar nieuwe gridpenalty?: “Ik kan er niets over zeggen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de gridpenalty voor Lewis Hamilton tijdens de GP van Turkije werd niet uitgesloten dat hij later tijdens het seizoen opnieuw tegen een gridpenalty zou aanlopen. Mogelijk zal Mercedes ook tijdens het raceweekend in Brazilië een motoronderdeel wisselen.

Net als het merendeel van de F1-startgrid incasseerde ook Lewis Hamilton dit seizoen al een gridpenalty voor het wisselen van een motoronderdeel waardoor het maximaal aantal exemplaren overschreden werd.

Mercedes voerde in Turkije zo’n wissel uit, wat toen resulteerde in een gridstraf van tien plaatsen. De motorzorgen bij Mercedes zijn echter nog niet voorbij. Valtteri Bottas gebruikte dit seizoen al zes exemplaren van de interne verbrandingsmotor en ook bij Lewis Hamilton zijn er dus nieuwe zorgen over de Mercedes-krachtbron.

“Ik kan er geen commentaar op geven momenteel, ik weet het niet,” antwoordde Hamilton op de vraag of hij dit raceweekend een nieuwe motor zou nodig hebben.

“Ik denk dat de motoren vanochtend zelfs nog niet zijn aangekomen. Voor zover ik weet is alles met de motoren oké. Maar we zullen later zien, we zullen de motoren nog bekijken.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print