Lewis Hamilton opgelucht na winst in eigen land

Lewis Hamilton heeft voor de vierde keer, en de derde keer op rij, zijn thuisrace gewonnen tijdens de GP van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone.

In de van natte naar droge overschakelende omstandigheden wist Lewis Hamilton zijn pole positie te verzilveren naar winst. Daarbij komt Lewis Hamilton op dezelfde hoogte als landgenoot Nigel Mansell om voor de vierde keer zijn thuisrace te winnen in Groot-Brittannië.

Door de winst voor Hamilton en de tweede plaats voor Rosberg nadert Hamilton tot op vier punten van de WK-leider. Op dit moment van schrijven is het nog niet duidelijk dat Nico Rosberg nog gestraft wordt voor de gesprekken over de radio.

Lewis Hamilton was op het podium dan ook erg tevreden. “Ik weet niet als je zo blij kan zijn als ik, maar ik ben zo blij. Wanneer ik naar de startgrid reed was het nog droog, maar dan begon het opeens te regenen. Het was erg riskant in deze omstandigheden. Wanneer we begonnen met racen was ik de eerste om aan te vallen. Ik probeerde dus geen fouten te maken. Maar dat is net waarom ik van deze race hou. Je bent nooit op je gemak en daarom is het de beste GP op de kalender.”

Verder maakt hij ook nog even duidelijk aan het publiek dat hij vandaag won: “Ik ben Rosberg aan het bijhalen, dus laat ons zo verder doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}