Lewis Hamilton over aanrijding met Perez: “Het maakt me niet uit dat ik bestraft ben, Senna zou het ook gedaan hebben”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton vond het tijdens de sprintrace niet al te erg dat hij een tijdstraf van vijf seconden kreeg voor de aanrijding met Perez en daardoor enkele plaatsen verloor. Hamilton was echter wel van mening dat het een race-incident was.

“Tijdens een race zoals vandaag maakt het me niet al te veel uit,” reageerde Hamilton. “Je krijgt niet veel punten.”

“Uiteraard zou het leuk geweest zijn om als vierde te finishen. Maar het maakt me niet al te veel uit om als vierde te finishen, ik wil winnen. Vierde, zevende, het maakt niet al te veel verschil.”

Uiteindelijk oordeelden de stewards dat Hamilton hoofdzakelijk verantwoordelijk was voor de aanrijding met Perez. Hamilton kreeg daarvoor een tijdstraf van vijf seconden en twee strafpunten. Hamilton heeft echter een duidelijke mening over het incident.

“In deze tricky omstandigheden proberen we allemaal ons best te doen,” aldus Hamilton. “Uiteraard was het niet opzettelijk.”

“Ik ging voor het gat dat er was, hij reed traag door de veertiende bocht, ik ging binnenin, ik was hem meer dan een halve lengte gepasseerd langs de binnenkant. Wanneer je niet meer voor een gat gaat dat er is dan ben je niet meer aan het racen, zoals Senna ooit zei. Dat is dan ook wat ik deed. Toen ik het opnieuw bekeek leek het me een race-incident.”