Lewis Hamilton: “Overschrijding van het budgetplafond door Red Bull voelt als natrappen” 

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Nadat hij de wereldtitel aan Max Verstappen moest laten in controversiële omstandigheden in 2021 brengt de discussie over het budgetplafond die herinneringen weer naar boven voor Lewis Hamilton.

Het controversiële slot van de GP van Abu Dhabi in 2021 staat in het geheugen gegrift van menig F1-fan maar ongetwijfeld ook in dat van de hoofdrolspelers. Hamilton zag zijn kansen op een achtste wereldtitel smelten als sneeuw voor de zon na een discutabele beslissing van de wedstrijdleiding. 

Dat heeft er goed ingehakt bij de zevenvoudige wereldkampioen en nu ook nog blijkt dat Red Bull zich vorig jaar niet aan de financiële regels heeft gehouden voelt dat volgens Hamilton als natrappen.

“Dat brengt zeker een stukje emotie naar boven, want je hebt het begraven en bent verder gegaan, en dan komt het weer naar boven en is het weer een beetje een trap”, vertelde Hamilton aan BBC Sport.

“Dat maakte het allemaal weer een beetje vers, dus toen was het een kwestie van teruggaan in de fase van onderdrukken en doorgaan.”

Na de race in Abu Dhabi vorig jaar verdween Hamilton een tijdje van het toneel en ook teambaas Toto Wolff weigerde naar het FIA-bal te komen. Er deden ook geruchten de ronde dat de zevenvoudige wereldkampioen er de brui aan wilde geven.

“Was ik ooit echt niet van plan om terug te komen? Ik ben niet iemand die zo maar opgeeft, echt niet”, zei Hamilton.

“Wat echt een breekpunt was, was om gewoon te geloven dat de sport zoiets zou doen, dat dat zou gebeuren, aangezien er zoveel mensen zijn op wie je vertrouwt. Je verwacht dat het werk goed gedaan zou worden.”

“En dat een uitkomst van een wereldkampioenschap waar zoveel mensen zo hard voor hebben gewerkt, door een verkeerde beslissing van iemand naar buiten zou komen.”

“Dat was waarschijnlijk het enige. Het lag niet aan mijn gebrek aan liefde voor het werken met mijn team of het racen met auto’s, dat was het letterlijk.”

Hij bracht zijn pauze door met vrienden en familie en dat heeft hem naar eigen zeggen de kracht gegeven om er mee door te gaan.

“Ik bracht tijd door met mijn familie en dat was echt het beste deel van de genezing,” zei Hamilton. “Ik gaf al mijn tijd aan de kinderen, ik bouwde sneeuwpoppen en was gewoon bij hen aanwezig. Daardoor kon ik echt herstellen, echt terugkomen. Als ik niet bij hen was, zou ik in een gat zijn blijven steken.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023