Lewis Hamilton positiever na tweede testweek

Na afloop van de tweede testweek was Lewis Hamilton al een stuk beter geluimd dan een week voordien.

Tijdens de eerste week van de preseason-testen in Barcelona leek Mercedes maar niet onder stoom te komen maar tijdens de tweede week werd duidelijk dat de ‘Silberpfeilen’ stilaan in hun ritme kwamen. Hamilton strandde op amper drie duizendsten van de snelste tijd die Sebastian Vettel in zijn Ferrari liet optekenen.

Hij liet weten blij te zijn en dat hij goedgemutst naar huis kon vertrekken. De wereldkampioen prees zijn team voor het harde werk dat ze geleverd hadden.

“De laatste dagen waren erg positief,” liet Hamilton optekenen. “Je kon voelen dat de veranderingen ons echt vooruit geholpen hebben en we kregen duidelijke feedback over het feit of we al dan niet in de juiste richting aan het werken waren.”

“Het was leuk om de auto eens te voelen met weinig brandstof aan boord. Ik heb echt genoten van de dag en heb ook een goed gevoel over de banden.”

“Zoals iedereen wel weet ben ik geen echte liefhebber van het testen maar we hebben een positieve week achter de rug.”

“Maar er is nog veel te doen en we zijn er nog niet. Er zijn nog veel punten voor verbetering vatbaar en we gaan in de goede richting.”

Valtteri Bottas sloot de testen ook op een positieve noot af. Een vierde tijd was zijn deel, net achter Charles Leclerc.

“Zo, dit was de laatste dag van de testen, de volgende keer dat we met de W10 zullen rijden zal in Melbourne zijn,” aldus de Fin.

“We hebben efficiënt gebruik gemaakt van onze tijd hier in Barcelona. We hebben veel geleerd en onze prestaties zijn er tijdens de voorbije twee weken op vooruit gegaan. We hebben ook geleerd dat de tegenstand dit jaar zeer, zeer sterk zal zijn.”

“Maar we kijken uit naar de uitdaging. We moeten blijven pushen en we moeten nog wat extra vinden als we competitief willen zijn in Melbourne maar we hebben een goed team en we hebben de voorbije dagen veel progressie gemaakt.”

“Er zijn nog een paar dagen om aan de auto te werken, we gaan er alles aan doen. Ik kijk al uit naar Melbourne.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer