Lewis Hamilton prijst Toto Wolff: “Hij is een buitengewoon iemand” 

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton, die een intieme en hechte relatie heeft met Toto Wolff, prijst nogmaals de leiderschapskwaliteiten van zijn teambaas bij Mercedes. 

Mercedes, Toto Wolff en Lewis Hamilton, ze waren jaren de referentie op de F1-grid. Beide heren kwamen in 2013 bij het team van Mercedes terecht en sindsdien hebben ze de prijzen aan mekaar geregen. Mercedes won van 2014 tot en met 2021 acht keer na elkaar het constructeurskampioenschap. Hamilton van zijn kant won in de periode van 2014 tot en met 2020 zes wereldtitels, enkel in 2016 moest hij zijn meerdere erkennen in Nico Rosberg. 

Sinds er in 2022 nieuwe technische reglementen zijn ingevoerd gaat het bergafwaarts met Mercedes. Red Bull heeft de rol van dominant team volledig overgenomen van Mercedes. Ondanks de mindere prestaties zet Hamilton Toto Wolff nog steeds op een voetstuk. 

“Toto is een geweldige leider, ik ken hem al heel lang”, aldus Hamilton. “We zijn op hetzelfde moment bij het team gekomen. Het is voor ons allebei een interessante reis geweest om met het team mee te groeien, om zijn visie te zien groeien en vooruitgang te boeken binnen de structuur van het team.” 

“Hij is enorm competitief, enorm inspirerend zelfs. Hij heeft nog geen greintje van zijn concurrentievermogen verloren. Hij blijft ook iedereen onder druk zetten. Hij is een zeer toegankelijke leider, mensen kunnen zich in hem vinden, in zijn emoties, in zijn medeleven en in zijn gedrevenheid.” 

“Tot slot is hij ook erg begripvol. Het is voor niemand in het team makkelijk geweest als de zaken niet lopen zoals je zou wensen. Ik denk dat er veel lessen zijn getrokken en ik ben erg trots om de vooruitgang te zien die hij heeft geboekt, zowel als individu en als mens.” 

Geschreven door Vincent Bogaerts