“Lewis Hamilton pusht ook in het Mercedes-team hard om George Russell te verslaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het is een moeilijk seizoen voor Lewis Hamilton. Vooral dan door de problemen die Mercedes heeft met de nieuwe auto maar hij moet ook nog afrekenen met een sterke George Russell.

Bij Mercedes waren ze met een derde en een vierde plaats best tevreden na de GP van Canada en ook Lewis Hamilton was tevreden. De zevenvoudige wereldkampioen wist tijdens de race voor zijn teamgenoot George Russell te eindigen en dat was nog maar voor de tweede keer het geval dit seizoen.

Met de W13 leverde de formatie uit Brackley een auto af die al voor de nodige kopzorgen heeft gezorgd. Mercedes en haar rijders Lewis Hamilton en George Russell hebben veel last van porpoising en bouncing maar die laatste laat dit seizoen erg constante prestaties optekenen, dit in tegenstelling tot Hamilton.

Als we Nico Rosberg mogen geloven is dat een situatie waar de zevenvoudige wereldkampioen het binnenkort wel eens moeilijk mee zou kunnen krijgen.

“Lewis Hamilton rijdt op zijn best,” aldus Rosberg in het ‘Sky’-programma ‘Any driven Monday.’ “Hij heeft een heel ongelukkig seizoen tot nu toe met verschillende dingen die zich tegen hem keren.”

“De rijderscombinatie is erg sterk, maar vergis je niet, Lewis Hamilton heeft een gloeiende hekel aan het verliezen tegen een teamgenoot. Hij zal dus supergemotiveerd zijn en intern ook hard pushen.”

Rosberg weet wat het is om het op te nemen tegen Lewis Hamilton en hij vindt dat Russell het voortreffelijk doet.

“George heeft het geweldig gedaan, fenomenaal eigenlijk als je ziet hoe moeilijk de auto te besturen is. Zo constant presteren, zo goed rijden, geen fouten maken en er altijd het maximale uithalen, hij is briljant.”

“Zaterdag zou je denken: ‘OK, we houden het veilig en we proberen om vierde of vijfde te worden in de kwalificaties.’ Maar hij zei: ‘Ik ga slicks opleggen, de pole is het enige dat telt.’ Dat is echt geweldig.”

Ondanks het feit dat Mercedes het goed deed in Canada denkt Rosberg niet dat ze al op het niveau van Red Bull of Ferrari kunnen zijn op korte termijn.

“De Mercedes-auto in de race was echt fatsoenlijk,” voegde Rosberg eraan toe. “Ik vond het geweldig hoe George direct na de start aan een opmars begon en de ene na de andere auto passeerde bij het ingaan van de hairpin.”

“Ik denk dat ze vooruitgang boeken maar om op het niveau te komen van Red Bull en Ferrari is er nog een lange weg te gaan. Ze kunnen niet winnen in Silverstone, ze zijn nog te ver weg.”