Lewis Hamilton reageert op racisme na EK-finale: “Druk is groter als je tot een minderheid behoort”

Lewis Hamilton - Twitter
Lewis Hamilton - Twitter

Lewis Hamilton heeft de racistische opmerkingen op de sociale media na de EK-finale tussen Italië en Engeland sterk veroordeeld, net zoals ook Prins William en de Britse premier Boris Johnson dat deden.

De finale van het EK voetbal tussen Italië en Engeland in Wembley was een nagelbijter die uitdraaide op strafschoppen. De Italianen trokken uiteindelijk aan het langste eind nadatMarcus Rashford, Jadon Sancho en Bukayo Saka, allemaal spelers van kleur, hun strafschop niet wisten om te zetten. 

Dat zette bepaalde fans aan om racistische boodschappen via de sociale media te delen en dat was Lewis Hamilton niet ontgaan. In een Instagram-bericht benadrukt hij dat de druk op de spelers immens is maar dat dat nog extra doorweegt als je uit een minderheidsgroep komt.

“Er speelde zoveel door mijn hoofd toen ik gisteravond naar de laatste momenten van de wedstrijd keek. Aan de ene kant was ik zo trots op hoe ver we zijn gekomen, om in de finale te staan en met zo’n gevarieerd team is een enorme prestatie waar we allemaal trots op mogen zijn.”

“De druk om te presteren wordt door elke sporter gevoeld, maar als je een minderheid bent die je land vertegenwoordigt, is dat een complexere ervaring. Het walgelijke gedrag van een enkeling laat echter zien hoeveel werk er nog verzet moet worden. Ik hoop dat dit een gesprek over aanvaarding op gang brengt. We moeten werken aan een samenleving waarin zwarte spelers hun waarde of plaats in de samenleving niet alleen door overwinningen hoeven te bewijzen,” aldus Hamilton.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed