Lewis Hamilton reageert op speculaties corona-besmetting: “Ik ben in zelfisolatie gegaan”

F1-kampioen Lewis Hamilton heeft de stilte doorbroken en gereageerd op de vele speculaties dat hij mogelijk besmet is met corona.


De voorbije dagen raakte bekend dat Sophie Gregoire Trudeau, de vrouw van de Canadese Eerste Minister, en Acteur Idris Elba positief testten voor het coronavirus. Allebei waren ze aanwezig op het ‘WE-day’ evenement, een evenement waarop ook Lewis Hamilton aanwezig was.

Meer zelfs, alledrie namen ze samen een foto en dat voedde meteen ook de speculaties dat ook Lewis Hamilton mogelijk besmet was met corona. Die speculaties werden bovendien nog eens gevoed door het feit dat Hamilton zich in stilzwijgen hulde.

Vandaag volgde echter wel een reactie vanwege Lewis Hamilton. De zesvoudig F1-kampioen liet verstaan dat hij geen symptomen van het coronavirus heeft en dat hij voor zelfisolatie heeft gekozen.

“Ik hoop dat jullie allemaal positief blijven en zich bezig kunnen houden maar tegelijkertijd ook gezond,” aldus Hamilton op zijn Instagram-account.

“Er is wat speculatie geweest over mijn gezondheid, dit nadat ik op een evenement aanwezig was waarna twee mensen positief hebben getest op corona.”

Hamilton verduidelijkt vervolgens dat hij zich goed voelt en naar eigen zeggen geen symptomen heeft.

“Ik wil jullie graag laten weten dat ik me goed voel, ik voel me gezond en sport twee keer per dag. Ik heb geen symptomen en het is ondertussen zeventien dagen geleden dat ik Sophie en Idris heb gezien. Ik heb Idris gecontacteerd en ben blij dat hij het goed stelt.”

“Ik heb het voor de zekerheid nagevraagd bij mijn dokter of ik een test moest doen. De realiteit is echter dat er maar een beperkt aantal tests beschikbaar zijn en andere mensen hebben die harder nodig dan ik. Vooral omdat ik geen symptomen vertoon.”

“Ik ben de voorbije week in zelfisolatie gegaan, eigenlijk sinds de oefensessie vorige week vrijdag werd afgelast. Ik heb ook afstand gehouden tot andere mensen.”

Hamilton geeft tot slot ook nog advies aan zijn volgers.

“Het belangrijkste is nu dat iedereen positief blijft, dat je sociale afstand houdt en indien nodig jezelf isoleert. Was ook je handen minstens twintig seconden met zeep en water. Verder wil ik iedereen bedanken voor de leuke berichten.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen