Lewis Hamilton: “Red Bull is een heel ander beest in 2021”

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton
Valtteri Bottas en Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is onder de indruk van de prestaties van Red Bull tijdens de pre-season testen van afgelopen weekend. Hij benadrukt dat de Oostenrijkse formatie een heel ander team zal zijn dan voorheen.

Red Bull lijkt het beste figuur geslagen te hebben tijdens de pre-season testen in Bahrein, dat is ook wereldkampioen Lewis Hamilton niet ontgaan. Max Verstappen sloot de test af met een snelste tijd en wist dat net als zijn nieuwe teamgenoot, Sergio Perez, te koppelen aan een groot aantal kilometers. 

“Ze zien er sterk uit,” zei Hamilton. “Ze hebben echt een goede testsessie achter de rug.”

“Ze gaan dit jaar een andere machine of beest zijn met, denk ik, een echt goede, sterke line-up en een echt goede auto.”

“Als je ziet hoe ze de laatste race vorig jaar wonnen, kun je er alleen maar vanuit gaan dat ze vanaf de eerste race meteen competitief zullen zijn, of ten minste in de voorste gelederen. Het wordt een mooie, lange strijd met hen en dat het hele jaar door.”

In contrast met Red Bull heeft Mercedes een vrij problematische testsessie achter de rug in Bahrein, zowel op vlak van betrouwbaarheid als op snelheid. Enkel tijdens de laatste dag kwam de W12 met ook Valtteri Bottas achter het stuur wat boven water.

“Het is op dit moment moeilijk te zeggen waar we staan en waar de andere teams staan”, zei de Fin.

“We weten natuurlijk niet hoe hun (Red Bull) programma eruit ziet, welke motoren ze gebruiken en hoeveel brandstof ze gebruiken – maar ik heb het gevoel dat het close zal zijn. Dat is alles wat ik kan zeggen.”

“Ik heb het gevoel dat we ons behoorlijk hersteld hebben. Ik kan niet zeggen dat we de kilometers die we wilden maken voor de drie dagen volledig hebben gehaald, maar eigenlijk zitten we er niet zo ver naast.”

“Op zaterdag hebben we er 95% uitgehaald en op zondag 100%. We hadden echt een solide dag met een goed aantal ronden en kwaliteitstests, dus met wat er op dag één gebeurde in het achterhoofd, ben ik tevreden met hoe dag twee en drie verliepen.”

“Maar nu is het tijd om die data tijdens de komende twee weken voor de eerste race op de één of andere manier om te zetten in prestaties,” besloot Bottas.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022